Våxnäsgatan 10, 65340 Karlstad info@foraldrastodet.com

Doula

Doulastöd för Dig 

Föräldrastödet i Värmland erbjuder Doulastöd före, under och efter förlossningen.

För dig som befinner dig i en mer sårbar situation kan vår doulaservice vara kostnadsfri. Vår förening får bidrag från Karlstads kommun samt Region Värmland för att vi skall kunna finnas där för dig.

Doula

Konceptet av en Doula är inte nytt. Personlig support från en nära vän eller familjemedlem, under förlossningen, har varit en tradition som går tillbaka många år i alla kulturer.

Däremot finns det många kvinnor som inte lever i ett samhälle där en syster, mamma, moster eller vän, finns till för att ge stöd under graviditeten, förlossningen, eller inte heller under den första tiden som ny mamma. Dessa upplevelser kan, utan stöd, upplevas främmande, till och med skrämmande och kan få en kvinna att känna sig vilsen.

En Doula hjälper till att fylla den luckan genom att ge icke medicinskt stöd åt kvinnan och hennes partner. En Doula tar inte platsen av mödravårdens service, istället är hon ett extra stöd och en informationskälla och hjälper till att avlasta systemet.

Föräldrastödets doulor är kvinnor som har erfarenhet av graviditet, förlossningar och spädbarnstiden. De har valt att frivilligt fungera som medmänniskor som ger stöd och information till den födande kvinnan och hennes närmaste.

Vill du ha kontakt med en doula i Värmland är du välkommen att höra av dig till oss på Föräldrastödet i Värmland.

info@foraldrastodet.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.