Tips på läsning om föräldrastöd

I huvudet på din bebis av Maria Zamore
Om samspelet mellan föräldrar och barn och hur detta gynnar barnets utveckling.

I huvudet på en mamma av Hanne Kjöller
Är du en av dem (av oss) som har friska barn och lever under goda sociala förhållanden, men ändå tycker att det är svårt att få det så kallade livspusslet att gå ihop?

Mindfulness för föräldrar av Heidi Andersen
För stressade föräldrar och andra. Här får du inspiration och verktyg för att vara i nuet och inte någon annanstans i tankarna.

Föräldracoachning med Jesper Juul av Jesper Juul
En bok om föräldracoachning där Jesper Juul med varsam hand hjälper familjer att hitta ett förhållningssätt till det vardagskaos som många av dem befinner sig i.

Livet i familjen – om det viktiga samspelet av Jesper Juul

Bonusföräldrar- möjligheter och fallgropar av Jesper Juul

Fem gånger mer kärlek av Martin Forster
Boken vill visa hur man som förälder kan tillämpa metoden att ge sina barn fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet som tjat, tillsägelser och gränssättning. Kapitlen utgår från vanliga problem som de flesta föräldrar upplevt.

Växa – inte lyda av Lars H Gustafsson
Författaren beskriver här hur man som förälder får barnet att växa som människa och bli en ansvarskännande individ. Genom konkreta exempel visar han vad som händer med barn, föräldrar och anknytningen mellan barn och föräldrar beroende på vilken sorts förälder man väljer att vara.

Curlingföräldrar och servicebarn av Bent Hougaard
En curlingförälder gör allt för att sopa rent framför sina barn, så att de lätt och smärtfritt ska kunna ta sig fram genom livet. Barnen ska få uppleva tillvaron som lustfylld och stimulerande. Förslag på hur vi kan hitta nya vägar till en barnuppfostran där barn får lov att vara barn och där vuxna vågar ta sitt ansvar.

Att möta sitt barn – och sig själv av Ingegerd Gavelin
Här framförs tanken att om föräldrar ger sig tid att lyssna och försöka förstå kan barnen hjälpa till att lösa de problem som dyker upp i tillvaron. På så sätt hjälper de också barnen att tänka och förstå sig själva. Genom vår inställning till barnen påverkar vi vår bild av barnet och barnets självbild.

Trotsboken av Malin Alfvén
Sjunde delen i serien Handbok om barn, utgiven i samarbete med tidningen Vi föräldrar. Temat för denna del är barns olika trotsperioder, fram till tolv års ålder, och vad dessa innebär för mognaden och utvecklingen.

Stora boken om sjuka barn av Maria Fröjdh

Allt du vill veta om barnets sömn av Stawreberg, Anna-Maria
Författaren, journalist på tidningen Vi föräldrar, ger tips om hur man får sitt barn att sova. Kunskapen kommer från sömnexperter, forskare, barnläkare, bvc-sjuksköterskor och en mängd föräldrar.

Smart mat för dina barn av Sarah Banbery
En bok full med förslag på hur du ger barnen en hälsosam kost. Massvis av roliga recept!

Tonårsparlören
Att det är bra att prata med sin tonåring vet väl varenda människa. Frågan är bara hur. Tonårsparlören har tips, argument, idéer och fakta som tonårsföräldrar kan ha nytta av.

Älskade förbannade tonåring av Birgitta Kimber

Lita på din tonåring av Ingegerd Gavelin
Här ges exempel på olika situationer som en tonårsförälder kan möta och författaren visar hur man kan agera för att tonåringen ska växa och kunna ta eget ansvar. Också ett antal tonåringar kommer till tals om sina liv.